ANM a emis un cod galben de vânt și o prognoză specială pentru București

vreme rea furtună fulger cod galben
ANM anunță ploi. Foto: Free-Photos / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic pentru județul Caraș-Severin.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 aprilie, ora 10 – 02 mai, ora 10;

Fenomene vizate: intensificări ale vântului;

În intervalul menționat, în județul Caraș-Severin, vântul va avea intensificări, cu rafale de 55-65 km/h, și temporar de peste 70 km/h.

Marți (30 aprilie) local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, sud-estul și centrul țării, cu viteze în general de 45…50 km/h.

prognoza meteo
Sursa: ANM

BUCUREȘTI

ANM a emis și o prognoză specială valabilă pentru zona municipiului București.

Astfel, în intervalul 30 aprilie, ora 10:00 – 1 mai, ora 09:00, regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru ultima zi a lunii aprilie. Cerul va avea înnorări şi temporar, îndeosebi în prima parte a zilei, va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (viteze la rafală de 40…45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Apoi, in întervalul 1 mai, ora 09:00 – 2 mai, ora 10:00, regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru debutul lunii mai. Cerul va avea înnorări, mai accentuate noaptea, când temporar va ploua slab. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări pe parcursul zilei, cu viteze la rafală de până la 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informațiile transmise publicului în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.