Condamnare definitivă pentru polițista care a luat șpagă de la Lidia Buble. Ce au decis judecătorii

lidia buble
Lidia Buble. Foto: Captură YouTube (Cat Music)

Polițista de la Brigada Rutieră a Capitalei care a primit, alături de un coleg, 900 de lei mită de la cântăreața Lidia Buble, a fost condamnată definitiv, anunță Știrile PRO TV.

Judecătorii de la Curtea de Apel i-au dat 3 ani de închisoare cu suspendare. Colegul ei polițist a primit aceeași pedeapsă, în urma unui proces separat. De asemenea, bărbatului i s-a interzis să mai ocupe funcția de agent de poliție timp de 1 an de zile.

În mai 2023, și cântăreața Lidia Buble a fost condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită.

Incidentul s-a petrecut în februarie 2021, în timpul pandemiei de COVID-19. Pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, Lidia Buble le-a dat polițiștilor o mită de 900 de lei, au stabilit judecătorii.

Procurorii DIICOT au aflat întâmplător de această șpagă deoarece telefonul unui prieten al Lidiei Buble, suspectat de trafic de droguri, era ascultat. Bărbatul a fost cel care i-a sugerat Lidiei Buble să le dea mită polițiștilor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.