Un adolescent român va fi decorat în Italia de președintele republicii, după ce a dejucat o crimă

bărbat telefon
Foto: Mimzy / pixabay.com

Un adolescent român va fi decorat în Italia de președintele republicii, după ce a dejucat o crimă, relatează agenția de presă ANSA din Italia.

Emanuele nu a împlinit încă 16 ani și locuiește în Fiorenzuola D’Arda, în zona Piacenza, regiunea Emilia Romagna. Incidentul s-a petrecut în decembrie 2022, când băiatul a dejucat planul unui individ care intenționa să-și ucidă fosta iubită.

Întorcându-se de la școală cu un tren regional, băiatul a auzit involuntar cum un alt pasager vorbea la telefon în limba română și tot repeta că se duce direct fosta lui iubită ca să o omoare. Cunoscând limba și înțelegând conținutul discuției, Emanuele și-a dat seama de gravitatea situației și a alertat imediat poliția, care l-a arestat pe bărbatul respectiv.

Mama adolescentului, Ramona Rosemari Lascu, a aflat recent că fiul ei va fi decorat de președintele republicii pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

„Am fost copleșiti, de vineri, de această veste. Suntem foarte fericiți: inițial am crezut că este o glumă, o farsă, apoi am vorbit cu Secretariatul Președinției: recunoașterea va fi înmânată pe 13 mai și pentru noi, pentru fiul meu, este o mare onoare”, a declarat Ramona Lascu pentru sursa citată.

Ramona Lascu a mai spus că simțul civic i-a fost insuflat în familie, tatăl său (bunicul lui Emanuele) fiind colonel în Marină în România.

Foto: Mimzy / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.