Paul de România participa la un eveniment organizat de Cavalerii de la Malta când a fost reținut

Prințul Paul de România. Foto: Twitter

Paul Lambrino, cunoscut sub numele de Paul de România, participa la un eveniment organizat de Cavalerii de la Malta atunci când a fost reținut de polițiști. Avocatul său subliniază că acesta a fost „umilit în fața unor demnitari din toată Europa”.

Duminică, Paul al României, în vârstă de aproape 76 de ani, a fost arestat în Malta, în baza unui mandat european.  Luni, i-a fost refuzată eliberarea pe cauțiune din cauza gravității acuzațiilor care i se aduc. 

În fața instanței, însoțit de soția sa Lia, acesta a declarat că face parte din „familia regală” și a menționat că locuiește în Paris, relatează Times of Malta. 

Paul Lambrino a contestat extrădarea. Avocatul său, Jason Azzopardi, a afirmat în fața instanței că acesta participa la un eveniment organizat de Cavalerii de Malta, pe insulă, și că a fost „umilit în prezența unor demnitari din toată Europa” în timpul arestării sale, duminică seara. 

Inspectorul Roderick Spiteri a prezentat documente, inclusiv un mandat european de arestare, copii digitale ale hotărârilor judecătorești și a certificatului procurorului general care a autorizat cererea.

Procurorul a prezentat amprentele digitale trimise de autoritățile române, împreună cu o fotografie a bărbatului căutat, pentru a confirma identitatea celui arestat ca fiind prințul Paul. Inspectorul a afirmat că inculpatul este căutat pentru corupție și pentru executarea unei pedepse de trei ani și patru luni de închisoare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.