Bărbat de 37 de ani din Alba, suspect de antrax. De unde ar fi luat boala

virus bacterie celulă
Foto: geralt / pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din judeţul Alba este suspect de antrax. Primele date arată că el a luat boala de la oile din gospodărie, relatează observatornews.ro.

„Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunţite de laborator, primele analize efectuate indicând prezenţa bacilului anthracis care produce boala antrax. Compartimentul Epidemiologie din cadrul DSP Alba, în colaborare cu DSVSA Alba, efectuează o anchetă în acest caz, primele date indicând contractarea bolii de la animalele (oi) pe care bărbatul le creşte în propria gospodărie”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba citat de agerpres.ro.

Tânărul a fost internat pentru supraveghere şi tratament, viaţa lui nefiind în pericol.

Antrax este o infecție cauzată de bacteria Bacillus anthracis. Boala se manifestă pe piele, în plămâni sau în intestine. Apariția simptomelor variază. Acestea pot debuta de la o zi de la infecție până la peste două luni.

Pe pielea infectată se formează bășici înconjurate de o zonă umflată, cu centrul negru. Printre simptome se numără febra, durerile în piept, dificultățile de respirație, diaree (uneori cu sânge), durerile abdominale, greața, voma.

Foto: geralt / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.