Alți 29 de români infectați cu noul coronavirus. Bilanțul a ajuns la 246

rezultate evaluare națională 2016 harta romaniei
Sursa: infotravelromania.ro

Numărul românilor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 246, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică din România.

Așadar, față de aseară, când aveam 217 persoane infectate, numărul a crescut cu 29.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la postul de televiziune Digi24 că cele mai multe dintre noile cazuri confirmate sunt persoane care se aflau deja în carantină.

El a mai spus că autoritățile testează toate cazurile din carantină.

Dintre cele 246 de persoane infectate, 19 au fost declarate vindecate și externate.

În ceea ce privește noile cazuri, cele 29, Nelu Tătaru a declarat că cele mai multe dintre acestea provin din zona de vest a țării.

Potrivit Institutului de Sănătate Publică din România, în acest moment, pe teritoriul țării avem în jur de 3.400 de persoane în carantină, iar alte aproximativ 24.000 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că în urma sesizării polițiștilor de frontieră din aeroportul Cluj-Napoca, în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 7 din 11.03.2020, Direcția de Sănătate Publică a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate în Italia și conțineau 10.000 măști chirurgicale, 17.000 măști de menaj, 400 măști de unică folosință, 45 de costume de protecție medicală și 400 de botoși de protecție a încălțămintei.

În Argeș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș a întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele a trei bărbați, întrucât aceștia nu au respectat măsurile de carantină. Totodată, celor trei bărbați le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 41 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.