Alți 2 români au coronavirus. Numărul de îmbolnăviri a ajuns la 17

FOTO: Belova59/Pixabay.com
FOTO: Belova59/Pixabay.com

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută în această seară că alți 2 români au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul COVID-19.

Este vorba despre o femeie de 72 de ani din județul Buzău, care s-a întors din Italia în data de 2 martie, și de un bărbat din București de 60 de ani, care s-a întors din Italia la sfârșitul lunii februarie.

Femeia va fi internată la Spitalul „Matei Balș” din București. Anterior, ea nu a fost izolată la domiciliu pentru că a venit din Rimini, zonă care nu era în carantină în momentul întoarcerii sale în țară.

În ceea ce-l privește pe bărbatul din capitală, el va fi internat la Spitalul MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din București. El fusese deja izolat la domiciliu în momentul în care a fost diagnosticat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.