Primul mall din România scos la vânzare pe OLX

Central Plazza Bacau/ FOTO: inimabacaului.ro
Central Plazza Bacau/ FOTO: inimabacaului.ro

Un complex comercial din Bacău, Central Plazza, a fost scos la vânzare de către actualul proprietar pe olx.ro, potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Bacău.

Potrivit anunțului, cel care deține mall-ul vrea 4,6 milioane de euro. Prețul este mult mai mic decât în 2009, atunci când firma care l-a construit anunța că a investit nu mai puțin de 8 milioane de euro.

Central Plazza are un nou proprietar de aproximativ 2 ani. Firma care l-a deținut a intrat în faliment, iar întreaga construcție și terenul au fost scoase la licitație, iar lichidatorul a evaluat totul la peste 6 milioane de euro.

Jurnaliștii de la Ziarul de Bacău mai spun că zona nu prea atrage clienți. Din complexul comercial s-ar fi retras un magazin Carrefour și mai multe magazine.

Maga mall-urile care se deschid în primăvara aceasta

Chiar dacă unele mall-urile mai mici din țară se confruntă cu probleme financiare, marii dezvoltatori nu se arată descurajați. În primăvara aceasta se anunță două noi centre comerciale mari în țară. Unul va fi Mega Mall Pantelimon, din București, iar cel de-al doilea proiect este Coresi, pe platforma uzinei Tractorul din Brașov.

Coresi va avea un hipermarket Auchan pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați. Au atrași deja chiriași precum Zara, H&M sau Flanco.

Mega Mall va fi proiectul celor de la NEPI, se întinde pe o suprafață de 72.000 de metri pătrați și va fi unul dintre cele mai mari mall-uri din București și din țară. Va cuprinde pe lângă magazine de haine ale brandurilor celebre și un cinema multiplex în care va fi prima sală cu proiecții 4D, precum și un centru de fittnes World Class, în cadrul căreia va fi o piscină semi-olimpică.