Performanță splendidă pentru o sportivă din România la Jocurile Olimpice

Raluca Strămăturaru PyeonChang 2018
Raluca Strămăturaru a obținut un excelent loc 7 în proba de sanie de la Jocurile Olimpice 2018. Foto: Captură TVR

Raluca Strămăturaru, 32 de ani, a reușit cea mai bună clasare de până acum a sportivilor români prezenți la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, încheind concursul de sanie pe locul 7.

Raluca Strămăturaru, aflată la cea de-a patra participare la Jocurile Olimpice de iarnă, a izbutit cea mai importantă performanță a carierei: locul 7 la PyeongChang 2018. Românca a fost la doar o secundă distanță de câștigătoarea întrecerii, extraordinara Natalie Geisenberger – marea favorită.

Aflată pe locul 9 după trei manșe excelente, în care sportiva din România a reușit coborâri rapide și sigure pe pistă, manșa decisivă i-a adus sportivei din Sinaia câteva suprize plăcute, în ciuda faptului că a fost mai înceată decât în primele manșe.

Raluca Strămăturaru a coborât cu peste 140 de km/h

Mai întâi, românca a depășit-o pe americanca Summer Britcher, care a ratat evoluția decisivă, iar apoi a trecut înaintea sud-coreencei de origine germană Aileen Firsch.

De altfel, nemțoaicele au câștigat toate cele trei medalii ale probei: Tatjana Hufner, care a obținut bronzul – a patra clasare consecutivă pe podiumul olimpic -, Dajana Eitberger, argint și Natalie Geisenberger, care va pleca în Germania cu aurul, repetând performanța din urmă cu patru ani, la Soci.

În întrecerea masculină de sanie, cei doi reprezentanți ai României, Valentin Crețu și Andrei Turea, s-au clasat pe locurile 29, respectiv 31, din 40 de săniori calificați la concursul olimpic.

Austriacul David Gleirscher a câștigat titlul olimpic, în timp ce Chris Mazdzer a venit al doilea, la doar 2 sutimi de secundă de învingător, în timp ce neamțul Johannes Ludwig a cucerit bronzul.

Jocurile Olimpice de iarnă 2018: Ce-au făcut românii

În ceea ce privește delegația României, clasarea Ralucăi Strămăturaru reprezintă singura prezență în top 10 a tricolorilor la PyeonChang 2018.

Tânăra Daniela Haralambie a încheiat pe locul 25 concursul de sărituri cu schiurile pe trambulina normală, în timp ce Paul Constantin Pepene a obținut un onorabil loc 28 (din 58 de sportivi) la schiatlon 30 de kilometri.

La biatlon, rezultatele sportivilor români au fost destul de modeste, niciunul dintre cei cinci reprezentanți ai României nereușind să termine cursele de sprint sau de urmărire între primii 50.