SuperSimona! Halep a mai făcut un pas spre titlu la Indian Wells: A ajuns în ”sferturi”!

Simona Halep, numărul 1 mondial, s-a calificat în sferturile de finală la Indian Wells, după o zi destul de liniștită la ”birou”: 7-5, 6-1, cu chinezoaica Qiang Wang, una dintre suprizele turneului californian.

După evoluția mai puțin convingătoare cu americanca Dolehide, Simona Halep a suferit și în debutul meciului cu chinezoaica Qian Wang (55 WTA), însă o intervenție a antrenorului Darren Cahill a părut să îi dea liniștea necesară româncei pentru a se califica între cele mai bune opt jucătoare de la Indian Wells.

După ce primele patru game-uri au fost decise de precizia serviciului, au urmat alte patru game-uri câștigate de jucătoarea aflată la primire. Această serie a fost oprită de Wang, care conducea cu 5-4.

Iritată, Simona i-a cerut sfatul antrenorului australian Darren Cahill.

”Vreau să fii agresivă. Să fii mai disciplinată. Faci multe greșeli neforțate”, i-a spus acesta și rezultatele s-au văzut imediat, românca adjudecându-și game-ul următor la zero.

Cahill sfătuiește, Halep câștigă!

Mai mult, Halep n-a mai pierdut niciun game în primul set, pe care și l-a adjudecat cu dificultate, scor 7-5, după trei sferturi de oră de tenis de o foarte bună calitate.

În al doilea set, Simona a plecat ca din pușcă, în timp ce jocul adversarei sale s-a năruit câte puțin cu fiecare punct disputat. La 3-0 pentru liderul mondial, Wang a luptat fantastic și a obținut un break, însă Halep nu și-a pierdut calmul și a răspuns viguros.

Câteva minute mai târziu, cele două jucătoare își strângeau mâna la fileu, iar scorul arătat 7-5, 6-1 în favoarea sportivei din România, care ajunge pentru a patra oară în sferturile de finală la Indian Wells, pe care le-a depășit până acum de două ori.

Constănțeanca în vârstă de 26 de ani va încrucișa racheta cu croata Petra Martici. Jucătoarea de pe locul 51 în lume a reușit să le învingă, pe rând, în primele patru meciuri de la Indian Wells, pe Tatjana Maria, din Germania, Barbora Strycova, din Cehia, Jelena Ostapenko, din Letonia și Marketa Vondrousova, din Cehia. Croata în vârstă de 27 de ani n-a pierdut niciun set până acum la competiția californiană.

Halep și Martici s-au mai întâlnit de două ori, împărținându-și victoriile: croata s-a impus în 2011, la Copenhaga, iar românca a obținut victoria la Guangzhou, în 2015. Și aceste două partide s-au dsputat tot pe ciment.

Halep: ”Știam ce trebuie să fac”

”Știam ce trebuie să fac azi. A trebuit să mă concentrez mai mult și apoi jocul a început să curgă în favoarea mea. Sper, totuși, ca în meciul următor să joc mai bine decât am făcut-o azi”, a spus românca după victoria cu Wang.

Șansele de reușită ale Simonei la Indian Wells, primul turneu al anului din categoria WTA Premier Mandatory (n.r. – doar cele de Grand Slam sunt mai importante), sunt tot mai mari, mai ales, că până în finală va putea întâlni cel mult un cap de serie: este vorba de Karolina Pliskova, din Cehia, a cincea favorită. Simona Halep a mai câștigat o dată turneul din California, în 2015.

În jumătatea inferioară a tabloului sunt încă ”în viață” daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 mondial, nemțoaica Angelique Kerber – aflată într-o spectaculoasă revenire de formă în 2018 – și americanca Venus Williams, care a tocmai ce a eliminat-o pe sora sa, Serena, proaspăt revenit în circuitul profesionist după ce, în urmă cu doar patru luni, a născut.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.