Zece case ridicate în cinci zile pentru familii sărace din Bihor

habitat_pentru_umanitate
Foto: habitat.ro

Aproape 250 de elevi de la Colegiul „Wesley” din Irlanda vor construi alături de profesorii lor zece case în cinci zile în municipiul Beiuş din județul Bihor, în perioada 24-29 iunie, în cadrul unui proiect al asociaţiei „Habitat pentru Umanitate Beiuş”.

Casele vor fi ridicate pe Strada Traian din localitate, în noul cartier construit de organizația „Habitat pentru Umanitate” pe terenul atribuit de Consiliul Local Beiuş în urmă cu trei ani.

Alături de elevii irlandezi, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, vor munci şi 14 voluntari americani și în jur de 50 de voluntari locali. Cele zece familii din Beiuş care vor beneficia la final de 10 locuințe simple și decente vor munci alături de voluntari.

Case pentru familii cu venituri foarte mici

Media vârstei celor care vor primi locuințele este de puţin peste 30 de ani, majoritatea având 1-2 copii. Printre beneficiari există şi mame singure. Aceștia au ocupaţii diverse, de la muncitori necalificaţi la lucrători forestieri, vânzătoare sau asistente medicale.

„Habitat pentru Umanitate” este o organizație nonguvernamentală internațională care construieşte şi reabilitează locuinţe pentru familii defavorizate. Sistemul este astfel gândit încât să le permită familiilor cu venit mic sau foarte mic să faca plăţi lunare pentru casă, fără ca nevoile de bază ale familiei să fie afectate. Preţul locuinţelor sau al lucrărilor de reabilitare reflectă doar costurile de construcţie și poate fi plătit în 20 de ani.

În România, organizația a construit și a renovat sute de case în localități precum Dorohoi, Mărgineni, Beiuş, Timișoara, Cluj, Piteşti, Ploiești, Rădăuţi, Craiova, Comăneşti, Cumpăna sau Bălţeşti. La nivel global „Habitat for Humanity Internaţional” a construit peste 600.000 de locuinţe.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.