WWF: Fără circuri cu animale în România!

FOTO: David Elwood/Flickr (creative commons)
FOTO: David Elwood/Flickr (creative commons)

Reprezentanții WWF spun că circurile care exploatează animale trebuie să dispară. „Este nevoie de o legislație clară, care interzice aceste practice pentru totdeauna!”, transmit cei de la WWF.

A apărut și o petiție online astăzi, care a strâns până acum peste 11.000 de semnături electronice. „Am putut vedea tigru ținut ca pet la Arad, tigru ținut în cușcă de interlopi și de grădini zoologice improvizate. Iar azi vine vestea că doi tigri au murit într-un inendiu la Circul Globus.

Locul animalelor sălbatice nu este în captivitate, ci în libertate. Ideea că încă există locuri unde exploatăm suferința animalelor în scopuri de distracție n-ar mai trebui să fie acceptabilă pentru nimeni.

Abia când vom învăța să tratăm animalele din jurul nostru cu respect vom putea spune că am făcut pași spre societatea civilizată”, spune inițiatorul petiției.

Puteți semna petiția pentru interzicerea exploatării animalelor sălbatice în circuri – AICI.

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, la o anexă a Circului Globus. Mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și un echipaj SMURD au intervenit pentru a stinge flăcările. Din păcate, potrivit autorităților, 11 animale au murit în urma incendiu.

Tot în ceea ce privește protecția animalelor, legea din România e blândă și cu cei care le maltratează.

Anul trecut, un bărbat din Târgu Jiu și-a bătut calul până când vecinii nu au mai suportat și au chemat poliția.

Explicația a fost una halucinantă: a vrut să-i arate unui văr cât de puternic este animalul și l-a pus să tragă o dală de beton de 5 tone. Pentru că a fost prea grea și n-a reușit să tragă, stăpânul a decis că e cazul de o bătaie soră cu moartea.

Direcția Sanitar Vetrinată Gorj a luat și o decizie în ceea ce privește viitorul calului. „Proprietarul și-a recunoscut vina. Deja a plătit manopera pentru tratamentul efectuat. În situația aceasta animalulul va rămâne la proprietar, pentru că acesta chiar şi-a dorit să aibă grijă de cal şi să-l întreţină în continuare”, a argumentat Nicolae Călescu, director la DSV Gorj.

Prețul plătit de bărbat pentru că și-a bătut calul: 2.000 de lei.

FOTO: David Elwood/Flickr (creative commons)

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.