Incendiu la Circul Globus. 11 animale au murit

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, la o anexă a Circului Globus. Mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și un echipaj SMURD au intervenit pentru a stinge flăcările.

Din păcate, potrivit autorităților, 11 animale au murit în urma incendiu. „Avem 21 de animale salvate. În ciuda eforturilor sunt și 11 animale moarte din cauza fumului, cel mai probabil. Incendiul nu mai ridică probleme.

Printre animalele moarte se numără pisici, doi tigri, trei câini, porcușori vietnamezi. Principala ipoteza pentru incendiu este un scurtcircuit electric la sisteme de încălzire”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, pentru Știrile ProTV.

Pompierii au reușit să salveze șapte tigri, șase cămile, ponei, un cal, un cangur și mai mulți ogari și capre.

Intervenția pentru stingerea incendiului a fost făcută cu greutate, din cauza faptului că nu exista nicio sursă de apă în apropiere.

Focul ar fi izbucnit de la o anexă de lângă cea în care se aflau animalele, iar acestea ar fi fost murit din cauza fumului.

Pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari, luând legătura atât cu reprezentanţi ai Circului Globus, cât şi ai Grădinii Zoologice, astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.