VIDEO. Un pilot a reușit să se catapulteze după ce avionul său s-a prăbușit pe pistă

pilot catapultă
Foto: Captură Twitter (Clash Report)

Imagini video publicate pe Twitter surprind momentul în care pilotul unui F-35B a reușit să se catapulteze după ce avionul său de luptă se prăbușise pe pistă, relatează CBS News.

Imaginile au fost surprinse de un trecător care filma cu telefonul mobil.

Incidentul s-a petrecut la baza militară navală din Fort Worth, Texas, SUA.

În clipul video se vede că avionul de luptă vine deasupra pistei, iar pilotul pare să încerce o aterizare verticală, precum un elicopter. Avionul a atins pista, după care a sărit de pe pistă și a căzut în față.

Ulterior, avionul s-a rotit, iar pilotul a reușit să se catapulteze. În imagini se vede cum pilotul a ajuns la sol în siguranță. Din fericire, pilotul nu a fost rănit, a anunțat compania Lockheed Martin, care produce avioanele F-35.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.