Vârful Moldoveanu și Munții Făgăraș, vizibili din Cluj. Fotografii spectaculoase într-o zi senină

munții făgăraș cluj
Foto: Centrul de Informare Turistică Băișoara (Facebook)

Moldoveanu, cel mai înalt vârf din România, a putut fi văzut într-o zi senină din luna martie tocmai din comuna Băișoara din județul Cluj, aflată la circa 200 de kilometri depărtare în linie dreaptă.

Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a Centrului de Informare Turistică Băișoara.

„Un exercițiu de vedere sau o pauză de relaxare. Tu cât de departe poți călători cu privirea spre culmile muntoase?

Ȋn zilele senine de iarnă poţi zări de pe înălţimile staţiunii chiar masivul Făgăraş; privelişti spectaculoase, de o rară frumuseţe de la 1676 m altitudine”, se arată în mesajul care însoțește fotografiile.

munții făgăraș cluj
Foto: Centrul de Informare Turistică Băișoara (Facebook)

Băișoara este o stațiune aflată la poalele de est ale Muntelui Mare din Munții Apuseni, pe cursul mijlociu al râului Iara, la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de Cluj-Napoca.

Stațiunea Băișoara deține o pârtie de schi dotată cu mijloc de transport pe cablu. Pârtia are aproximativ 1,2 km. Sezonul durează aproximativ 5 luni pe an, din decembrie până în martie. Complexul turistic Băișoara este punct de plecare spre Muntele Mare și spre Cheile Runcului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.