Un student român a câștigat premiul ”Nobel junior” pentru economie

Ștefan Pricopie / Foto: Linkedin

Ștefan Pricopie (22 de ani), student la Universitatea din Manchester, a câștigat, premiul cel mare la secțiunea Economie, în cadrul galei 2019 Global Undergraduate Awards, cunoscută și sub numele de ”Nobel junior”.

În iunie, Pricopie a absolvit cu onoruri înalte cursurile de economie ale Facultății de Științe Sociale la Manchester University. Disertația sa, pentru care a primit și premiul ”Nobel junior” avea titlul ”Educația Publică și fenomenul Brain Drain”.

Ștefan Pricopie e fiul lui Remus Pricopie, fost ministru al Educației în guvernul condus de Victor Ponta și rectorul SNSPA din București.

Studentul își va continua studiile la Universitatea din Manchester, urmând să își concentreze eforturile în Știința Datelor.

În 2014, Ștefan Pricopie, pe atunci elev la Colegiul de Informatică Tudor Vianu, a câștigat medalia de bronz la Olimpiada Națională de Matematică. Este un împătimit al șahului.

Premiile Global Undergraduate Awards îi recompensează pe cei mai talentați studenți în 25 de discipline. Premiile sunt acordate sub patronajul Președintelui Irlandei, Michael D. Higgins, din 2012. În acest an, peste 400 de academicieni au evaluat peste 3.400 de lucrări științifice, din care au fost aleși cei 25 de câștigători.

Distincțiile vor fi decernate în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în noiembrie, la Dublin.