Un român, erou în Italia după ce și-a răsturnat intenționat camionul

camion răsturnat italia român erou
Foto: rovigoindiretta.it

Un șofer român este considerat erou în Italia, după ce și-a răsturnat camionul în afara carosabilului pentru a-i salva pe ceilalți, relatează publicația rotalianul.com, dedicată românilor din Italia.

Un tânăr român, șofer pe camion, dar și un alt conațional care se afla cu el în cabină, au ajuns la spital luni, 30 iulie, după ce șoferul a ieșit în mod voluntar cu camionul în afara carosabilului, pentru a evita provocarea unei tragedii pe autostrada A13 din Italia, între localitățile Monselice și Rovigo, la kilometrul 70.

Potrivit ziarului local Rovigo in Diretta, care titrează „Curajul unui tânăr român” și scrie despre șoferul român că este un erou, bărbatul se afla la volanul unui camion cu remorcă și a decis, fără nicio ezitare, să iasă de pe carosabil cu camionul după ce i-a explodat un cauciuc și a înțeles că nu mai poate controla remorca, riscând astfel să provoace un grav accident pe autostradă, mai notează rotalianul.com.

Ieșit de pe carosabil, camionul s-a răsturnat complet pe terenul de lângă autostradă.

Cei doi români din interiorul cabinei au fost ușor răniți. Un elicopter venit la fața locului i-a transportat pe aceștia la spital, unde medicii au constatat că starea lor nu este gravă dar au decis să-i țină sub observație pentru o scurtă perioadă de timp.

Șef de instituție publică, despre Diaspora: „Cerșetori, hoți și curve”

Acesta nu este primul român care ajunge în atenția presei din peninsulă datorită curajului de care a dat dovadă.

În anul 2013, două mașini s-au ciocnit pe o șosea din nordul Italiei, iar o fetiță de 8 ani a fost proiectată pe carosabil. Aflat la volanul unui camion, Ion Purice a oprit imediat TIR-ul și l-a pus de-a curmezișul șoselei pentru a o proteja pe fetiță de șoferii care se îndreptau spre ea cu vitează mare. Apoi, el a stat alături de copil până la sosirea ambulanței.

Originar din Tulcea, Ion Purice are un copil de 3 ani și locuiește de mai mult timp în Italia.

camion răsturnat italia român erou
Foto: rovigoindiretta.it

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.