Șef de instituție publică, despre Diaspora: „Cerșetori, hoți și curve”

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții Vrancea, Cristian Prescornițoiu, un protejat PSD, i-a insultat pe românii din diaspora printr-o postare pe care a distribuit-o pe pagina sa de Facebook.

Potrivit realitateadevrancea.net, acesta i-a luat la țintă pe cei care intenționează să participe la mitingul de pe 10 august, în Piața Victoriei din Capitală, împotriva coaliției de guvernare.

Prescornițoiu a adăugat într-un comentariu că „oamenii care muncesc nu vor veni la miting și că doar cei fără un loc de muncă au timp de proteste.

„10 August, cea mai mare sărbătoare europeană. Se golește Europa de Cerșetori, Hoți și Curve că se duc la protest în România”, scrie în postarea distribuită de angajatul din subordinea Guvernului României.

Prescornițoiu își mai arată într-un comentariu nemulțumirea că nu s-au făcut investiții în „tunuri cu apă și pistoale cu șocuri electrice”.

„N-au investit în tunuri cu apă și pistoale cu șocuri electrice! Așa, ca să-i aștepte mai bine pe demonstranții aceia care nu-și plătesc impozitele aici, dar vin să se trateze aproape gratis! Când au plecat și-au asumat! Să demonstreze acolo!”, mai spune Cristian Prescornițoiu.

După câteva ore de la postare, contul inspectorulului-șef de Facebook a fost suspendat.

Cristian Prescorniţoiu se află la şefia Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea de aproape două decenii, fiind intermitent ba inspector-şef, ba adjunct al inspectorului-şef. Conform ultimei declaraţii de avere, depusă în aprilie, are trei case, mai multe terenuri şi o leafă lunară de 7.500 de lei, scrie Adevărul.ro.


Afirmații similare a făcut ministrul Transporturilor din 2015, Ioan Rus, după care și-a dat demisia. „România are 3 milioane de oameni să zicem, din forța activă, în acest moment în Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betoniști, zidari și așa mai departe.

Lucrează în construcții, autostrăzi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curva. De 700 de euro vin acasă jumătate“, a declarat atunci Ioan Rus la Digi 24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.