Un italian infectat cu noul coronavirus a vizitat România în weekend

FOTO: icsilviu/Pixabay.com
FOTO: icsilviu/Pixabay.com

16:06. Autoritățile din România, prin Ministerul de Externe, cercetează dacă aceste informațiile se confirmă și încearcă să afle care a fost traseul exact al italianului. Din câte se pare, acesta este căsătorit cu o româncă și a venit în vizită la familia ei din România. Nu se știe exact localitatea din țara noastră pe care a vizitat-o.

Știrea inițială


Un italian în vârstă de 71 de ani a fost internat într-un spital din Rimini, după ce testul a confirmat că este infectat cu noul coronavirus. Acesta a spus că a călătorit în weekend în România, alături de familie. Medicii au decis să le facă analize și celorlalți membri ai familiei.

Coronavirusul a ajuns în alte două state europene. Două persoane au fost infectate în Tirol, în landul din vestul Austriei, iar în Croația a fost înregistrat un alt caz.

Cele mai recente informații arată că în Italia au fost infectate 229 de persoane și șapte oameni și-au pierdut viața. Au mai fost înregistrate cazuri de infecție și în Belgia (1 bolnav), Finlanda (1 bolnav), Suedia (1 bolnav), Suedia (12 bolnavi), Marea Britanie (13 cazuri) și Spania (3 bolnavi).

China a anunțat marți 71 de noi decese din cauza infectării cu noul coronavirus, denumit COVID-19. Este cel mai scăzut bilanț pe care autoritățile chineze l-au prezentat zilnic de peste două săptămâni. Numărul de decese la nivel național a ajuns la 2.663 de persoane.

Numărul de decese în toată lumea a ajuns la 2.700 și la 80.150 de oameni infectați. După China, cea mai gravă situație este în Coreea de Sud, unde, de exemplu, într-o singură zi, au fost înregistrate 231 de cazuri noi de îmbolnăvire. În total, în Coreea de Sud sunt 839 de cazuri.

Premierul interimar Ludovic Orban a spus că în localitățile izolate trăiesc aproximativ 8.000 de români, iar în cele două regiuni cu probleme, Lombardia și Veneto, ar fi în jur de 200.000 de români. Deocamdată niciun român din Italia nu a fost infectat cu noul coronavirus. Singurii români care au avut probleme sunt doi angajați de pe vasul de croazieră Princess Diamond, care a fost blocat și băgat în carantină într-un port din Japonia. Cei doi români sunt internați într-un spital din Japonia.

FOTO: icsilviu/Pixabay.com