Un general ucrainean spune că au fost capturați 200 de soldați ruși „prost echipați și antrenați”: „Le-am dat voie să-și sune părinții”

Generalul-maior ucrainean Borys Kremenestkya
Generalul-maior ucrainean Borys Kremenestkya

Generalul-maior ucrainean Borys Kremenestkya a declarat că Ucraina a capturat aproximativ 200 de soldați ruși care erau „prost echipați și antrenați”.

„Am capturat în jur de 200 de soldați ruși, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenați, prost echipați. Îi tratăm conform Convenției de la Geneva, conform dreptului umanitar internațional”, a declarat Kremenetsky, care este oficial în domeniul apărării la Ambasada Ucrainei în SUA, potrivit CNN.

Potrivit generalului, soldaților ruși li s-a permis „să își sune părinții” și li s-au dat mâncare și apă.

Kremenetsky a spus că lucrează îndeaproape cu Pentagonul, dar Ucraina are încă nevoie de mai mult sprijin cu ajutor militar.

„Există o listă de cerințe cruciale și încă avem nevoie de mai multe capacități. Pot să vă asigur că ceea ce am primit deja a fost folosit în mod corespunzător”, a adăugat acesta.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.