Un bărbat mort de șapte ani a fost amendat de polițiști

FOTO: Obiectivbr.ro
FOTO: Obiectivbr.ro

Un brăilean a primit acasă un proces verbal cu o amendă pentru tatăl său. Surprinzător este că tatăl acestuia a murit pe 6 august 2011. Poliția Locală l-a amendat cu 500 de lei pentru că ar fi scos mașina la vânzare într-un loc neamenajat pentru acest scop.

„Tănase Petrache (…) la data de 20.02.2018, ora 16, în mun. Brăila, pe strada Siretului, în dreptul blocului (…), în calitate de proprietar, avea pus la vânzare auto marca Daewoo Cielo cu număr de înmatriculare (…) pe domeniul public aparţinând municipiului Brăila, în alte locuri decât cele special amenajate în acest sens”, scrie în procesul verbal de constatare, formulat de reprezentantul Poliției Locale, potrivit obiectivbr.ro.

Polițistul a menționat în procesul verbal și faptul că proprietarul „nu este de faţă la întocmirea procesului verbal”.

„Cât de incult poţi să fii…de fapt numai unii din Poliţia Locală Brăila pot face aşa ceva…să dai o amendă unei persoane decedate de aproape 7 ani fără să faci un minim de verificări??? (…) Dă-ţi demisia băiatule (n.r. cu referire la la agentul constatator) că iei o căruţă de bani degeaba!”, a scris fiul bărbatului amendat pe Facebook. El a povestit pentru presa locală cum i-a împrumutat mașina unui prieten, în urmă cu aproximativ două luni. Acesta ar fi parcat mașina în fața blocului unde locuiește.

Astfel, polițistul a greșit și cu privire la faptul că mașina a fost scoasă la vânzare. Chiar și așa, pentru anularea amenzii, brăileanul trebuie să deschidă un proces în instanță.

„Trebuie să merg în instanţă, totul pe timpul şi banii mei, ca să anulez procesul verbal de constatare, pentru că mi-a fost adus la cunoştinţă şi nu poate fi anulat de organul constatator.

Asta, din cauza incompetenţei unuia care nu a făcut o verificare de 30 secunde. Poţi să dai amendă unei persoane decedate??? Nu! Făcea o minimă verificare şi aflau ce şi cum. Lasă să fie amenzi la număr!”, a mai spus bărbatul.

Reprezentanții Poliției Locale Brăila, contactați de jurnaliștii locali, au recunoscut că este vorba despre o greșeală. Se pare că în ziua în care a fost dată amenda, dispecerul care era la serviciu nu a văzut mențiunea din dreptul numelui bărbatului amendat, și anume că acesta este decedat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.