Un bărbat în vârstă de 62 de ani s-a vaccinat de 217 ori împotriva COVID. Ce au descoperit cercetătorii

vaccin covid
Foto: torstensimon / pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din Germania s-a vaccinat de 217 ori împotriva COVID. Cazul a atras atenția cercetătorilor, care l-au analizat și au descoperit că bărbatul „hipervaccinat” nu suferă de efecte secundare, relatează „The Guardian”.

Bărbatul din Magdeburg, Germania, nu a dezvăluit care a fost motivul pentru care s-a vaccinat de atât de multe ori, spunând doar că a primit un număr mare de vaccinuri din „motive personale”.

Potrivit studiului publicat în jurnalul „Lancet Infectious Diseases”, bărbatul care a primit 217 doze anti-COVID nu a prezentat „niciun semn” că ar fi fost vreodată infectat cu virusul SARS-CoV-2, care provoacă Covid-19, și nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin.

Cercetătorii de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg au auzit despre acest caz dintr-un reportaj din presă, așa că l-a contactat pe bărbat și l-au întrebat dacă ar putea studia răspunsul corpului său la vaccinările multiple.

„Apoi l-am contactat și l-am invitat să facă diverse teste în Erlangen. Era foarte interesat să facă acest lucru”, a relatat cercetătorul Kilian Schober.

Echipa de cercetare a spus că a văzut confirmarea oficială pentru 134 dintre vaccinări, care au inclus 8 vaccinuri diferite. Cercetătorii au analizat testele de sânge anterioare pe care le făcuse bărbatul, iar apoi au examinat probe de sânge ulterioare, pe măsură ce pacientul a continuat să primească noi vaccinuri.

„Observația că nu au fost declanșate efecte secundare vizibile, în ciuda acestei hipervaccinări extraordinare, indică faptul că medicamentele au un grad bun de tolerabilitate”, a spus Schober.

Cercetătorii au descoperit că sistemul său imunitar este pe deplin funcțional.

Anumiți anticorpi împotriva SARS-CoV-2 și unele celule imunitare au fost prezente într-un număr considerabil mai mare în comparație cu persoanele care au primit doar 3 vaccinuri, a raportat echipa.

„În general, nu am găsit nicio indicație pentru un răspuns imunitar mai slab, mai degrabă dimpotrivă”, a spus unul dintre autorii studiului, Katharina Kocher.

Foto: torstensimon / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.