Un bărbat dintr-un oraș din România și-a făcut propria trecere de pietoni. Ce amendă a primit

Foto: manfredrichter / pixabay.com

Un brăilean și-a făcut propria trecere de pietoni și a fost amendat de Poliție cu suma de 500 de lei, relatează publicația locală debrăila.ro.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a marcat o trecere de pietoni cu vopsea albastră în cartierul Lacu-Dulce, la intersecția străzilor Cazașului și Aurel Vlaicu.

„Pentru executarea de marcaje de către alte persoane decât cele autorizate pe străzi, trotuare și în parcuri, precum și murdărirea pavajelor prin scurgerea sau pierderile de ulei sau combustibil din autovehicule, a fost depistat și sancționat contravențional numitul D.C. cu amenda în valoare de 500 lei”, a anunțat Poliția Locală într-un comunicat de presă.

Potrivit postului de televiziune Digi24, angajații municipalității brăilene au șters vopseaua de pe carosabil, astfel încât să nu-i inducă în eroare pe șoferi și pe pietoni.

Românilor le place să-și facă propriile treceri de pietoni

Nu este primul caz de acest gen din România. Exact în urmă cu un an, în octombrie 2019, 3 bărbați s-au ales cu dosare penale pentru o trecere de pietoni făcută ilegal cu var lavabil, pe strada Gara Veche din orașul Piatra-Neamț.

„În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii rutieri au identificat trei bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani, din Piatra Neamț, bănuiți de comiterea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”, a anunțat Poliția la acea dată, potrivit tvmneamt.ro.

La fața locului a fost solicitată și o societate de prestări servicii publice din cadrul Primăriei Piatra Neamț, care a șters trecerea de pietoni marcată ilegal.

trecere de pietoni piatra neamț
Trecerea de pietoni din Piatra Neamț a fost ștearsă. Foto: tvmneamt.ro

Foto: manfredrichter / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.