Un bărbat aflat în scaun cu rotile a fost nevoit să se târască dintr-un avion Ryanair

Adrian Keogh
Foto: Adrian Keogh / BBC

Un bărbat aflat în scaun cu rotile a fost nevoit să se târască dintr-un avion Ryanair ce aterizase pe un aeroport din Suedia deoarece nu a primit asistență la timp, relatează BBC.

Sâmbătă, Adrian Keogh a zburat de la Wicklow, Irlanda, până pe Aeroportul Landvetter din Göteborg, Suedia. Întrucât nu a primit ajutor la timp și avea dureri mari, pasagerul a fost nevoit să se târască pe scările de metal atașate avionului pentru a coborî.

După aterizare, lui Keogh i s-a spus că va primi asistență la coborâre abia după o oră. Potrivit pasagerului, însoțitorii de bord de la Ryanair i-au spus că poate să se târască pe scări în loc să aștepte. Compania Ryanair a negat că însoțitorii i-ar fi spus acest lucru.

Keogh, care din 2015 se află în scaun cu rotile după ce a suferit un accident de construcții care i-a afectat coloana, a declarat pentru BBC că nu putea să stea o oră în avion așteptând să primească asistență deoarece avea dureri și trebuia să folosească baia.

Bărbatul era însoțit de fratele său, care s-a oferit să îl care în brațe pe scări, însă Keogh a refuzat, considerând că situația ar fi prea periculoasă. Așa că Adrian Keogh a fost nevoit să se târască pe scări pentru a coborî din avion.

„Nu este pentru prima dată când rămân blocat într-un avion după ce toți ceilalți au coborât. Este inacceptabil – nu cer decât să pot să călătoresc cu demnitate”, a spus el.

Reprezentanții Aeroportului Landvetter și-au exprimat „regretul profund” pentru experiența lui Keogh și au dat vina pe mai multe „evenimente neprevăzute” care au întârziat asistența. Potrivit Ryanair, asistența specială la aeroport era oferită de un alt furnizor de servicii.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.