Un bărbat a găsit o bombă și a luat-o pe bicicletă. VIDEO cu explozia controlată

bombă pe bicicletă arad
Sursa: Info Trafic 24 / Facebook

Un bărbat a găsit o bombă pe un câmp din apropierea comunei Frumuşeni, județul Arad, şi a decis să o ia cu el pe bicicletă, posibil pentru a o vinde la fier vechi.

Din fericire, el a fost observat în trafic de un șofer, pe DJ 682, iar acesta a sunat la 112.

Biciclistul a abandonat proiectilul, care a fost ridicat de pirotehniştii din cadrul Inspectoratului de Urgență Arad.

„Ieri, 27 august în jurul orei 18.45, în urma unui apel la 112, echipajul pirotehnic al ISU ARAD s-a deplasat în zona localității Frumușeni pe drumul județean ce face legătura între Arad și Frumușeni. La fața locului au găsit o bombă de aviație, exploziv-brizantă de 50 kg, muniția fiind abandonată de o persoană necunoscută”, a anunțat ISU Arad.

bombă arad
Sursa: ISU ARAD / Facebook
bombă arad
Sursa: ISU ARAD / Facebook

În urma cercetării efectuate asupra muniției s-a decis ca muniția să rămână până miercuri, 28 august, în locul în care fusese găsită, un echipaj de poliție asigurând paza, deoarece echipele pirotehnice nu puteau executa distrugeri pe timp de noapte.

Bomba a fost distrusă cu succes astăzi, după ce echipa pirotehnică a decis transportul muniției la aproximativ 2 kilometri de localitate pentru a evita eventualele pagube colaterale, puterea de aruncare a schijelor fiind de aproximativ un kilometru.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.