Un actor ucrainean a murit pe front după ce și-a dat vesta antiglonț unui copil pe care îl evacua

Pasha Lee
Pasha Lee. Sursa: Twitter

Actorul și prezentatorul TV ucrainean Pasha Lee a fost ucis în război. El renunțase la vesta sa antiglonț pe care o oferise unui copil.

„Am găsit trupul lui Pasha Lee. El i-a ajutat pe copii să iasă din case în timpul evacuării civililor din Irpin (localitate de lângă Kyiv – n.r.). Evacuare pe care rușii au întrerupt-o când au început să tragă asupra civililor. Pasha și-a dat jos vesta antiglonț și l-a îmbrăcat în ea pe copilul pe care îl ducea în brațe”, a scris pe Twitter Oleksandra Matviichuk, șefa Centrului pentru Libertăți Civile din Ucraina.

Potrivit BBC, actorul în vârstă de 33 de ani a murit în timpul bombardamentelor asupra orașului Irpin.

Lee se înscrisese în Forțele de Apărare Teritoriale ale Ucrainei din primele zile de război.

El locuia în Irpin și a apărut în mai multe filme. De asemenea, vocea sa a fost folosită în versiunile ucrainene ale filmelor „Regele leu” și „Hobbitul”.

În ultima sa postare de pe Instagram el a publicat o fotografie în care apărea alături de o colegă din Forțele de Apărare Teritoriale. Amândoi zâmbeau în poza care era însoțită de mesajul „vom fi bine” și „totul va fi bine în Ucraina”.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.