Angajații unei terase, surprinși când aruncau ulei uzat în Dâmbovița

ulei uzat aruncat în dâmbovița
Foto: Captură hotnews.ro / Facebook

Angajații unei terase din Complexul Orhideea au fost surprinși de jurnaliștii de la hotnews.ro în timp ce aruncau găleți cu ulei folosit direct în Dâmbovița.

Potrivit sursei citate, acest lucru se întâmplă în fiecare seară, după ora închiderii. Este vorba despre o terasă din Complexul Orhideea din București, unde pe timpul zilei se servește mâncare în aer liber.

La finalul zilei, angajații terasei aruncă găleți pline cu apă cu ulei în râul Dâmbovița, în zona Complexului Studențesc Grozăvești.

Întrebat dacă este conștient de faptul că aruncarea deșeurilor în râu este ilegală, un bărbat a replicat: “Da’ care-i treaba ta?”.

Apa Nova Bucureşti a reacționat și a anunțat că va efectua verificări în zonă: “Agenții economici cu profil alimentar (restaurante, patiserii etc) au obligativitatea obținerii unui acord de preluare din partea Apa Nova București pentru evacuarea apelor uzate în rețeaua de canalizare și a încheierii unui contract de prestare servicii de canalizare cu societatea noastră, conform hotărârilor Consiliului General al Municipiului București (HCGMB820/2018). Apa Nova București va efectua verificări“.

Iată imaginile surprinse:

România are mari probleme cu aruncarea deșeurilor la întâmplare, țara noastră având carențe grave și la capitolul reciclare.

În unele localități, autoritățile locale au încercat să stopeze flagelul gunoaielor aruncate pe stradă, în parcuri, în râuri sau la marginea satelor și orașelor.

În urmă cu 3 ani, autoritățile din comuna Sângeorgiu de Mureș au montat mai multe camere de supraveghere ca să îi prindă pe oamenii care lasă moloz și resturi menajere la marginea pădurilor, în râuri sau de-a lungul drumurilor.

„În acele zone unde se depozita gunoi menajer sau moloz, am montat camere video. Și foarte ușor putem depista cu ajutorul poliției cine sunt acei care aruncă în locuri nepermise”, declara la acea dată pentru Știrile Pro TV Sofalvi Szabolcs, primarul comunei Sangeorgiu de Mureș.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.