O comună a declarat război oamenilor care aruncă gunoaie. Metoda prin care sunt prinși

sângeorgiu de mureș camion moloz
Imagine surprinsă de o cameră de filmat din Sângeorgiu de Mureș. Foto: Captură StirileProTV

Autoritățile din comuna Sângeorgiu de Mureș au montat mai multe camere de supraveghere ca să îi prindă pe oamenii care lasă moloz și resturi menajere la marginea pădurilor, în râuri sau de-a lungul drumurilor, relatează stirileprotv.ro.

În România, mulți locuitori încă lasă gunoaie în spațiul public după ce merg la picnic, la un grătăr sau după ce își fac lucrări la casă.

Autoritățile din comuna Sângeorgiu de Mureș din județul Mureș au decis să ia măsuri împotriva lipsei de civilizație, așa că au montat mai multe camere de filmat în locurile în care știau că oamenii aruncă gunoaie.

„În acele zone unde se depozita gunoi menajer sau moloz, am montat camere video. Și foarte ușor putem depista cu ajutorul poliției cine sunt acei care aruncă în locuri nepermise”, a explicat pentru postul de televiziune Sofalvi Szabolcs, primarul comunei Sangeorgiu de Mureș.

Cum a fost pedepsit un om de afaceri din România care arunca deșeuri în pădure

Apoi, reprezentanții primăriei au postat imaginile pe rețeaua de socializare Facebook, iar șoferii mașinilor care transportau gunoaie au fost amendați de polițiști. De exemplu, un bărbat care a abandonat moloz într-un loc nepermis a fost amendat cu 945 de lei.

Metoda funcționează foarte bine și, de când au dovezi clare, polițiștii au amendat mai multe persoane care aruncau deșeuri pe spațiul verde.

Conform ultimului recensământ, comuna Sangeorgiu de Mureș are o populație de 9.304 persoane.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum a fost pedepsit un om de afaceri din România care arunca deșeuri în pădure
Un oraș din România vrea să revoluționeze depozitarea gunoiului. Ce se întâmplă cu pubelele
Amenzi drastice pentru cei care aruncă gunoi din mașină sau de la fereastră

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.