Tichete sociale pe suport electronic, pentru preșcolarii și elevii din județul Suceava

școala online elev calculator
Foto: AmrThele / pixabay.com

Suma ce va fi alocată pentru fiecare tichet social este de 500 lei/an şcolar, iar banii vor putea fi utilizaţi în termen de 12 luni de la data alocării pe card. Cardurile vor putea fi utilizate numai pentru achiziţia de rechizite şi articole vestimentare.

Peste 11.000 de preşcolari şi elevi ciclul din învăţământul primar şi gimnazial din judeţul Suceava vor primi tichete sociale pe suport electronic. Condiția este ca aceștia să provină din familii cu venituri mici şi să frecventeaze cursurile unei instituţii şcolare de stat.

Astfel, în anul şcolar 2021 – 2022, urmează să beneficieze de tichetele sociale pe suport electronic 11.129 de preşcolari şi elevi, dintre care 1.902 copii din învăţământul preşcolar, 5.336 de copii din ciclul primar şi 3.881 de elevi de gimnaziu.

Copiii care beneficiază de sprijin educaţional provin din 547 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi structuri arondate acestora.

Distribuţia cardurilor electronice către şcoli a început deja, urmând ca acestea să le repartizeze beneficiarilor. Alocaţia pentru sprijin educaţional va fi virată după primirea de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a confirmării distribuirii cardului către destinatar.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.