Subiecte matematică și istorie BAC 2019. Tot ce trebuie să știi despre probele de azi

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Subiecte matematică și istorie BAC 2019. După ce luni au susținut proba scrisă la Limba și literatura română, absolvenții claselor de liceu dau azi testul la proba profilului: matematică, pentru cei de la real, respectiv istorie – pentru cei de la uman.

Proba la matematică este, tradițional, una dintre cele mai grele ale Bacalaureatului.

La simularea din urmă cu câteva luni, elevii de la profilul tehnologic au avut de rezolvat probleme cu matrice și funcții. De cealaltă parte, la subiectul de sinteză dat la istorie a fost un eseu despre constituirea și evoluția statului modern român.

Subiectele la matematică și istorie BAC 2019 sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).

Subiecte matematică și istorie BAC 2019

Probele au început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev care participă la BAC 2019.

BAC 2019 se încheie mâine, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele se afișează în 8 iulie, zi în care se pot depune și contestațiile, urmând ca în 13 iulie să fie publicate rezultatele finale la BAC 2019.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.