Sorina a pierdut avionul către SUA din cauza polițiștilor de frontieră români

Mama adoptivă alături de Sorina
Mama adoptivă alături de Sorina

După ce a fost târâtă pe jos de un procuror și luată cu mascații din casa în care a locuit, micuța Sorina, al cărei caz de adopție a stârnit un scandal național, va trebui să mai aștepte puțin până să ajungă în SUA, unde va trăi alături de noii părinți, originari din România.

Soții Săcărin și Sorina s-au prezentat la pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, la ora 5.15, la Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări amănunţite cu privire la documentele de călătorie ale minorului (uzuale în situaţia călătoriei în străinătate a unui cetăţean român minor), inclusiv hotărâri ale instanţei, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile de ieşire din ţară de către acesta, în conformitate cu Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare”, a comunicat Poliția de frontieră.

”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoanele îndeplineau toate condiţiile prevăzute de lege, fiindu-le permisă continuarea călătoriei.

Menţionăm faptul că pe timpul derulării procedurilor respective, cursa programată să decoleze la ora 5.35, a închis poarta de îmbarcare, motiv pentru care persoanele respective si-au reprogramat călătoria la o cursa în direcţia Frankfurt, în aceeaşi dimineaţă.

De asemenea, facem precizarea că pe timpul derulării verificărilor de frontieră, părinţii au manifestat o atitudine deschisă pentru a pune la dispoziţia poliţiştilor de frontieră înscrisurile necesare cu privire la călătoria minorului”, se mai precizează în comunicatul Poliției de frontieră.

Nu este pentru prima oară când statul român se implică absurd în acest caz. În urmă cu o săptămână, judecătorii au respins cererea procurorului general de interzicere a părăsirii țării.