Sondaj USR. Pe ce locuri sunt Dăncilă și Barna cu o săptămână înainte de alegeri

Un sondaj realizat pentru USR, prezentat membrilor partidului, îl arată pe Dan Barna pe locul 3 cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale. Față de ultimul sondaj, liderul USR, susținut și de PLUS, a recuperat puțin peste jumătate de punct.

Sondajul a fost realizat în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie și îl arată în continuare pe actualul președinte, Klaus Iohannis, pe primul loc, cu 38,9% din intențiile de vot. Pe următorul loc este Viorica Dăncilă, care ar urma să ia 22,6% din voturi. Fostul premier este în scădere cu aproape un procent. Dan Barna este pe locul al treilea, cu 19,1%.

Mircea Diaconu, susținut de ALDE și Pro România, ar lua 8,2% din voturi, iar Teodor Paleologu ar putea fi ales de 5,5%. De asemenea, Kelemen Hunor ar obține 3,6%.

Datele au fost înregistrate în 100 de localități, prin 1.225 de chestionare. Potrivit Hotnews.ro, pe forumul intern al USR se precizează că „ecartul față de Dăncilă a scăzut la 3,5%, de la 4,9% în luna anterioară”.

Sondajul IMAS dă alte cifre

 

Însă, potrivit ultimului sondaj IMAS, prezentat de postul de radio Europa FM cu doar câteva zile înainte de sondajul USR, Iohannis ar obține 45,7% din intențiile de vot și ar fi urmat de Mircea Diaconu, cu 16,7%.

Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, este pe locul 3, cu 15,1%, în timp ce Dan Barna, susținut de USR-PLUS, ar lua 12,6% din voturi. Urmează în preferințele alegătorilor Theodor Paleologu, cu 6,9%.

Alte date din sondajul USR

 

De asemenea, potrivit sondajului USR, Dan Barna ar avea mai puțin decât cota Alianței USR-PLUS, care ar fi votată de 20%.

Dacă în această perioadă ar fi alegeri parlamentare, acestea ar fi câștigate de PNL, care ar obține 38,2%. Pe următorul loc s-ar clasa PSD, cu 24%. Sondajul USR arată că social-democrații au scăzut față de luna octombrie cu aproape un procent.

Alianța USR-PLUS ar lua 20%, Pro România – 4,8%, UDMR – 4,5%, iar PMP – 4,3%. Sondajul USR mai arată că nici ALDE n-ar trece pragul electoral.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.