Un român a împiedicat un dezastru în Italia, după ce un șofer de autobuz a leșinat

george tovol român șofer italia
George Tovol. Foto: Marchiori / L'Arena

Un român stabilit în Italia a oprit un autobuz scăpat de sub control la Verona, chiar în momentul în care vehiculul traversa un pod rutier, relatează publicația L’Arena, citată de Știrile ProTV.

Șoferului i s-a făcut rău și a leșinat la volan, moment în care autovehiculul a început să meargă haotic pe stradă, iar pasagerii au început să țipe.

Din fericire, în autobuz se afla George Tovol, un român în vârstă de 49 de ani, care este și el șofer de autobuz. El a avut prezență de spirit, a prins volanul și a tras frâna de mână, timp în care șoferul leșinat a căzut de pe scaun.

George Tovol este stabilit de mai mulţi ani în Italia și chiar îl cunoștea pe șoferul căruia i s-a făcut rău. Acesta din urmă a fost dus imediat la spital. Din fericire, medicii au stabilit că bărbatul nu are nimic grav și că cel mai probabil a fost vorba de o scădere a tensiunii arteriale.

Anul trecut, un alt șofer român a împiedicat un dezastru, după ce a ieșit în mod voluntar cu camionul în afara carosabilului, pentru a evita provocarea unei tragedii pe autostrada A13 din Italia, între localitățile Monselice și Rovigo, la kilometrul 70.

Bărbatul de 30 de ani se afla la volanul unui camion cu remorcă și a decis fără să ezite să iasă de pe carosabil după ce i-a explodat un cauciuc și a înțeles că nu mai poate controla remorca, riscând astfel să provoace un grav accident pe autostradă.

Un alt șofer român a ajuns în atenția presei din Italia în 2013, când două mașini s-au ciocnit pe o șosea din nordul Italiei, iar o fetiță de 8 ani a fost proiectată pe carosabil. Aflat la volanul unui camion, Ion Purice a oprit imediat TIR-ul și l-a pus de-a curmezișul șoselei pentru a o proteja pe fetiță de șoferii care se îndreptau spre ea cu vitează mare. Apoi, el a stat alături de copil până la sosirea ambulanței.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.