Simona Halep, două victorii splendide într-o singură zi la Montreal

După un meci-maraton cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, Simona Halep a învins-o și pe americanca Venus Williams, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Montreal.

Românca de pe primul loc în lume a început ziua de ieri de la Rogers Cup cu un succes chinuit în fața rusoaicei Pavlyuchenkova, a 28-a jucătoare din clasamentul WTA. Simona Halep a câștigat primul set la tie-break, cu 11-9, însă l-a cedat pe cel de-al doilea cu 4-6. În ”decisiv”, cele două jucătoare s-au luptat aprig pentru victorie, iar românca s-a dovedit a fi jucătoarea mai inspirată, impunându-se cu 7-5.

În sesiunea de seară, după doar câteva ore de pauză, Simona a revenit pe teren. Românca nu a arătat nicio slăbiciune în fața americancei Venus Williams, cap de serie 13 la Montreal.

Venus o eliminase, în prima sesiune de joc a zilei, pe românca Sorana Cîrstea, scor 7-6 (4), 6-4.

Halep a câștigat cu 6-2, 6-2, un meci în care experimentata jucătoare americană a acuzat probleme medicale.

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe Caroline Garcia, din Franța, a șasea favorită a Openului Canadei. Garcia a trecut în optimile de finală de eterna rivală a româncei, Maria Șarapova, scor 6-3, 6-2.

Dacă o va învinge pe Garcia, Simona Halep va juca în semifinale împotriva învingătoarei din partida Ashleigh Barty (Australia) – Kiki Bertens (Olanda).

Mihaela Buzărnescu ratează US Open

Accidentată grav în meciul cu Elina Svitolina de la Montreal, Mihaela Buzărnescu, locul 20 în clasamentul WTA, nu va participa la ultimul turneu de Grand Slam al anului – US Open.

„Vești bune: niciun os rupt. Vești proaste: un ligament rupt și întindere la alte două. Sunt foarte tristă că nu voi participa la US Open, dar voi da totul să mă refac până la turneele asiatice. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere”, a scris jucătoarea română pe Twitter.