Simona Halep a ratat trofeul la Cincinnati. Chiar și așa, românca își consolidează poziția de lider mondial

Simona Halep, numărul 1 în clasamentul WTA, a fost învinsă de olandeza Kiki Bertens în finala de la Cincinnati, scor 6-2, 6-7 (6), 2-6.

Este pentru a treia oară când Simona Halep pierde finala la Cincinnati.

Simona Halep a început în forță finala de la Cincinnati, reușind rapid un break și ținându-și adversara la distanță în următoarele game-uri. Campioana din România, care va primi un cec de un sfert de milion de dolari pentru prezența în finală, nu i-a dat nicio șansă olandezei în primul set, pe care l-a câștigat cu un sec 6-2.

Kiki Bertens, aflată într-o formă excelentă, a replicat în setul secund, când a arătat că nu a ajuns întâmplător până în ultimul act. La scorul de 4-1 pentru olandeză, Simona Halep i-a cerut sfatul antrenorului australian Darren Cahill, care a reușit să o calmeze pe vulcanica sportivă din România.

Efectele s-au văzut imediat: Simona a reușit să egaleze scorul la 4. După ce a anulat și o minge de set al olandezei, Halep a împins setul în tie-break. Aici a condus cu 2-0, însă Kiki Bertens a reușit apoi să câștige 4 puncte la rând. Chiar și așa, românca a reușit să își procure imediat o minge de meci, salvată, însă, de olandeză la scorul de 6-5, în tie-break.

Kiki Bertens a revenit cu forțe proaspete și a închis setul, câștigând și următoarele două puncte.

În ”decisiv”, ambele jucătoare au avut multe ezitări pe propriul serviciu, primele trei game-uri fiind câștigate de sportiva de la primire. La fel ca în setul doi, Bertens a condus cu 4-1, însă de această dată nici vorbele de încurajare ale lui Darren Cahill, nici loviturile de totul sau nimic ale româncei nu au mai putut opri eșecul.

Românca în vârstă de 26 de ani s-a oprit la 9 victorii consecutive și a ratat șansa de a cuceri al doilea trofeu major în tot atâtea săptămâni, după triumful de la Montreal. Dacă anul trecut Simona ajunsese până în finală la aceste două competiții importante, care prefațează ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, în 2018 românca a făcut un singur pas greșit.

Simona Halep, la mare distanță de urmăritoare

Evoluțiile bune din ultimele săptămâni au ajutat-o pe constănțeancă să se desprindă de urmăritoare în clasamentul mondial. Peste 2.000 de puncte o despart în prezent pe Simona de daneza Caroline Wozniacki, care este pe locul 2 în lume. Pe locul 3 se află americanca Sloane Stephens, în timp ce pe locul 4 este nemțoaica Angelique Kerber.

Chiar dacă a avut parte de două săptămâni foarte aglomerate, cu zile în care a jucat câte două meciuri, liderul mondial a anunțat că va participa și la turneul de la New Haven, ultima destinație înainte de New York, unde are loc US Open.