Sfârşit trist pentru o echipă fără curaj. România aşteaptă un antrenor străin

Cel mai titrat antrenor din istoria naţionalei României părăseşte prima scenă a fotbalului ruşinos, picând examenul modernităţii în fotbal.

România a fost învinsă de Albania cu un gol marcat în prima repriză de Armando Sadiku. Naţionala încheie grupa A pe locul 4, cu un punct. Albania are trei puncte după trei meciuri şi are şanse minime de calificare în optimi de pe locul 3, dar a reuşit să le dăruiască celor peste 30.000 de suporteri care au susţinut-o în meciul de la Lyon prima victorie la un turneu final. În celălalt meci al grupei, Franţa şi Elveţia au încheiat la egalitate, scor 0-0. Francezii se califică în optimi de pe primul loc, cu 7 puncte, iar elveţienii de pe doi, cu 5 puncte.

Iordănescu a început un meci pe care trebuia să îl câştigăm cu doi închizători, Prepeliţă şi Hoban. Sânmărtean a intrat abia după pauză, când România trebuia să înscrie de două ori.

Povestea serii vine însă de la un antrenor al Albaniei cu adevărat exemplar, italianul Gianni De Biasi. Acest selecţioner a convins jucători să vină la naţională, a adus în echipă jucători care abia dacă au călcat de câteva ori în Albania şi, cel mai important, a crezut în calificarea la acest european, chiar dacă, în preliminarii, Albania a picat într-o grupă cu Portugalia şi Danemarca.

După meci, întrebat dacă părăseşte banca naţionalei, selecţionerul Iordănescu i-a redirecţionat pe jurnalişti spre preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Selecţionerul a adăugat că nu crede că prestaţia echipei naţionale a fost ruşinoasă, ci că a fost o performanţă simpla prezenţă a echipei la această ediţie a Euro 2016.

La conferinţa de presă, Iordănescu a acuzat un jurnalist român că este „un om foarte rău” şi că „nu a realizat nimic constructiv la viaţa sa”.

Surse din FRF susțin că acesta a fost ultimul meci al lui Anghel Iordănescu pe banca naționalei României. Federația pare tentată să meargă pe mâna unui antrenor străin.

Deși dominați de albanezi în acest meci de la Euro 2016, suporterii români sunt singurul mare câștig al României la acest turneu final. Suporterii țării noastre au fost nominalizați de celebrul cotidian de sport L’Equipe printre cele mai frumoase galerii de la Campionatul European.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.