Șefă de secție de la Spitalul Județean Pitești, reținută pentru 147 de șpăgi luate de la pacienți sau aparținători

Spitalul Județean de Urgență Pitești
Foto: Spitalul Județean de Urgență Pitești (Facebook)

Șefa Secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost reținută de procurori, fiind suspectată că a luat mită de peste 140 de ori în intervalul mai-august 2023, a anunțat Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat de presă.

În perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul său din Secţia de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, sume de bani cuprinse între 50 și 600 de lei de la pacienţi sau de la aparţinători ai acestora.

De asemenea, ea ar fi primit și diferite bunuri. În total, medicul psihiatru este acuzat că a luat șpagă de cel puțin 147 de ori.

Uneori, banii primiți ca mită erau dați de inculpată şi altor cadre medicale din spital, mai acuză procurorii.


Șefa Secției de Psihiatrie a fost reținută pentru 24 de ore de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul.

Ea este urmărită penal pentru luare și dare de mită. De asemenea, un asistent medical şi un registrator medical din cadrul aceleiaşi unităţi medicale sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire.

La data de 8 martie 2024, șefa de secție urmează să fie prezentată Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.