Se construiește primul sat pe apă din România

FOTO. Captură Digi24
FOTO. Captură Digi24

Cei care vor vizita satul Berzasca, situat pe malul Dunării, ar putea înnopta în case construite pe apă. Marius Liubimirescu, un inger-constructor în vârstă de 42 de ani, construiește căsuțe pe apă și a studiat astfel de proiecte mai mulți ani în Germania.

„Primele case pe care le-am făcut au fost extrem de complicate, dar odată învățată tehnologia, totul devine simplu”, a explicat Marius Liubimirescu, pentru Digi24.

Inginerul speră ca de anul viitor cele 15 case de pe apă să fie ocupate de turiști care vor să-și petreacă câteva zile de relaxare în primul sat lacustru din România.

„Acest concept fiind unic în România, nu poate să fie decât motorul dezvoltării turismului”, a declarat primarul localității, Nicolae Furdui.

Întreg proiectul a costat în jur de 600.000 de euro, din care 200.000 de euro au fost din fonduri europene. O astfel de casă costă în jur de 18.000 de euro, în timp ce una identică pe uscat ar fi estimată la aproximativ 15.000 de euro.

„Peste tot se spunea că este Dubaiul sau Maldivele din România. A apărut în urmă cu vreo 6-7 ani ideea, când s-a făcut o tabără de arhitectură la Berzasca, iar acest proiect a câștigat concursul de arhitectură”, a declarat inginerul Liubimirescu.

Închirierea unei astfel de căsuțe pe apă va costa în jur de 250 de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.