Scandalul șuruburilor slăbite. Ce s-a descoperit la Podul de la Brăila în urma controalelor

Foto: CNAIR (Facebook)

În urma controalelor începute la Podul de la Brăila au fost descoperite 70 de șuruburi slăbite, a anunțat Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR).

Controalele au început după ce un localnic s-a filmat în timp ce deșuruba cu mâinile goale mai multe șuruburi din parapetele de pe marginea noului pod de la Brăila, inaugurat la începutul lunii iulie.

„Echipele constructorului italian Webuild au verificat astăzi 35.000 din cele 100.000 de șuruburi ale parapetului montat pe Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Dintre acestea au fost identificate aproximativ 70 de suruburi slăbite”, a anunțat CNAIR într-un comunicat de presă.

„Mâine va continua verificarea celorlalte șuruburi pentru a ne asigura că toate sunt strânse conform normativelor tehnice. Operațiunea este supravegheată de responsabilii cu implementarea contractului din cadrul CNAIR.

Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, le-a cerut din nou constructorilor Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila să ia în serios contractul și să se asigure că lucrările sunt executate profesionist.

El le-a atras atenția că podul va fi recepționat doar dacă va respecta standardele de calitate prevăzute în contractul încheiat cu CNAIR. Directorul General al CNAIR a precizat că acele lucrări care nu respectă standardele de calitate trebuie să fie remediate pe cheltuiala constructorului”, a mai transmis CNAIR.

În urmă cu numai 2 săptămâni, noul pod de la Brăila s-a aflat în centrul unei alte controverse, după ce în asfaltul construcției au apărut denivelări.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că de vină au fost șoferii de camioane, care nu au respectat restricțiile de tonaj în zilele cu caniculă. Potrivit ministrului, aceștia au fost amendați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.