Ryanair schimbă politica de bagaje din 15 ianuarie

FOTO: RyanAir bilete de avion ieftine cele mai ieftine bilete de avion
FOTO: RyanAir

Din data de 15 ianuarie, clienții Ryanair fără prioritate trebuie să trimită al 2-lea bagaj (mai mare) la cala de bagaje. Clienții nu vor fi taxați pentru trimiterea la cală a bagajului, anunță compania Ryanair într-un comunicat de presă.

Măsura face parte din noua sa politică pentru bagaje, parte a programului “Always Getting Better”.

Ryanair a introdus noi tarife reduse pentru bagajele înregistrate (și a crescut dimensiunile tolerate pentru acestea) pentru a încuraja mai mulți clienți să-și înregistreze bagajele și pentru a reduce numărul clienților care se prezintă cu două bagaje la porțile de îmbarcare.

„Totul pentru că prea mulți clienți s-au folosit de serviciul îmbunătățit al Ryanair ce permite două bagaje gratuite la bord, iar cu grade de încărcare ridicate (95% în decembrie) nu există suficient spațiu pentru depozitare în cabină la un asemenea volum de bagaje de mână, fapt ce cauzează întârzieri de îmbarcare / zbor”, se arată într-un comunicat de presă al Rryanair.

Noua politică de bagaje a Ryanair

Pentru a încuraja mai mulți clienți să-și înregistreze unele bagaje, dar și pentru a reduce volumul bagajelor transportate la bord, Ryanair a introdus următoarele modificări la politica pentru bagaje, pentru toate zborurile:

– Greutatea admisă pentru bagajele înregistrate a crescut de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele

– Tarifele standard pentru bagaje au fost reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg

– Doar Clienții cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă din 15 ianuarie 2018

– Toți ceilalți clienți (fără Prioritate) vor putea să-și transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va fi trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Ryanair – cum să ai îmbarcare cu prioritate

“Le reamintim clienților că de Luni, (15 ianuarie 2018), doar clienților cu prioritate li se va permite transportarea a două bagaje de mână în aeronavă. Tuturor celorlalți clienți li se va permite transportarea, la bord, a unui bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) cu role va fi pus în spațiul de bagaje (în mod gratuit) la poarta de îmbarcare. Această măsură va accelera îmbarcarea și va elimina întârzierile de zbor, alături de noua noastră politică pentru bagajele înregistrare ce oferă clienților tarife mai mici pentru o creștere de 33% a greutății maxime admise”, a declarat Kenny Jacobs de la Ryanair.

Îmbarcarea Prioritară poate fi achiziționată cu 5 €/£ în momentul rezervării sau adaugată ulterior la rezervare pentru 6 €/£ cu până la 2 ore (pe Ryanair.com) și 30 de minute (prin aplicația Ryanair) înainte de ora programată de plecare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.