Repartizare liceu 2019. Elevi cu medii de peste 9 au rămas fără loc!

rezultate evaluare națională 2016 pitești sala de clasa
Sală de clasă din Liceul de Muzică "Sigismund Toduță". Foto: lmst.ro

Trei elevi cu medii peste 9 și alți 23 cu medii peste 8, au ratat repartizarea la liceul în care doreau să învețe în următorii patru ani.

Media de admitere la liceu este alcătuită din media din cei 4 ani de gimnaziu și media obținută la Evaluarea Națională 2019.

Potrivit informaţiilor postate pe edu.ro, 4853 de elevi au rămas nerepartizaţi pe locurile din licee.

Găsiți toate repartizările la liceu aici.

Elevii rămași nerepartizați vor trebui să participe la următoarea sesiune, organizată doar pe locurile rămase libere în această sesiune.

Situația poate apărea în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

După ce elevul este repartizat, trebuie completată cererea de înscriere la liceu. În lipsa acestui demers în perioada stabilită, elevul pierde locul afișat la repartizarea computerizată din 12 iulie!

Actele necesare înscrierii la liceu:

  • cererea de înscriere (la liceul respectiv);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere. Unele unități de învățământ pot cere copie legalizată după certificatul de naștere.
  • adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a (se ridică de la școala absolvită de elev);
  • foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – se ridică de la școala gimnazială;
  • fişa medicală a elevului (de la școala gimnazială).
Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.