Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, infectat cu coronavirus: „Din fericire, apucasem să fac prima doză de vaccin”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Foto: Basilica.ro
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Foto: Basilica.ro

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat sâmbătă că s-a infectat cu SARS-CoV-2 de la un coleg chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză de ser, transmite agenția Agerpres.

El a declarat că, „din fericire”, apucase să facă prima doză de vaccin, și a făcut o formă foarte uşoară a bolii.

”Din fericire, apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută de la un coleg chiar cu o zi înainte de rapel. M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte uşoară. La gradul meu de oboseală şi stres ar fi putut fi altfel dacă nu aş fi fost vaccinat”, a mai spus Vasile Bănescu, potrivit sursei citate.

Până sâmbătă, 10 aprilie, numărul total de doze de vaccin administrate în România împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020), a ajuns la 3.642.345.

Aceste 3,6 milioane de doze au fost administrate unui număr de 2.258.352 persoane din care:
– 874.359 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 1.383.993 persoane vaccinate cu 2 doze.

În ceea ce privește numărul total de cazuri de coronavirus înregistrate în România, sâmbătă, 10 aprilie, țara noastră a depășit 1 milion de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei.

Concret, până ieri, 10 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.002.865 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

902.239 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 25.006 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.