PSD vrea să dubleze alocațiile copiilor

Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro
Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro

Liderii PSD anunță că vor depune un amendament la legea bugetului sau un proiect de lege pentru dublarea alocațiilor pentru copii, dacă bugetul nu va fi dezbătut în Parlament.

Anunțul a fost făcut de președintele intermar al PSD, Marcel Ciolacu, la scurt timp după ce premierul Ludovic Orban a cerut să nu mai fie inițiate proiecte care implică cheltuieli suplimentare.

Declarația lui Ciolacu a fost făcută după ce Guvernul și-a anunțat, în Parlament, răspundere pe trei legi.

„Ne menținem părerea că bugetul de stat este cea mai importantă lege anuală care trebuie dezbătută în Parlament și ne menținem părerea că trebuie să vină cu ea în Parlament. Oricum, dacă nu vine cu ea în Parlament asta nu înseamnă imposibilitatea PSD de a veni cu propuneri legislative de modificare a legii bugetului de stat.

Am hotărât că dacă nu o să avem posibilitatea de a depune amendament la buget să venim cu o lege de dublare a alocațiilor copiilor deoarece acest lucru l-a făcut anul trecut și PNL și nu cred că au ceva împotrivă să o facă și PSD”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ludovic Orban le-a transmis parlamentarilor că „suntem într-o situație extrem de dificilă” și că bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio cheltuială în plus.

În luna februarie, PNL a depus un amendament la Legea bugetului privind creșterea alocațiilor copiilor, iar acesta a trecut. De la 1 martie 2019, copiii de până la doi ani primesc o alocație de 300 de lei pe lună, față de 200 de lei. Cei până la 18 ani primesc 150 de lei, față de 84 de lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.