Primarul Cătălin Cherecheș e de negăsit. Condamnat definitiv la închisoare, a fost dat în urmărire generală

poliția română
Sursa: Poliția Română

Primarul Cătălin Cherecheș din Baia Mare, condamnat astăzi definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, este de negăsit.

Poliția nu l-a găsit pe Cherecheș nici acasă, și nici la sediul Primăriei Baia Mare.

Așa că Poliția Română l-a dat în urmărire generală.

Iată ce precizează comunicatul Poliției:

CHERECHES CATALIN

Nascut în: Baia Mare, jud. MARAMURES, ROMANIA

Data nașterii: 07-07-1978

Cetățenie: ROMANIA

Domiciliat în: Baia Mare, jud. MARAMURES, ROMANIA

Motivul: mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea

Fapta: trafic de influenta si luare si dare de mita

Detalii: Condamnat la o pedeapsa de 5 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de luare de mita in forma continuata.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cherecheș în mai 2016 pentru luare de mită în formă continuată.

Concret, în perioada martie 2015 – septembrie 2015, ca să elibereze niște sume de bani alocate de Consiliul local pentru Asociația Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare, primarul a cerut și primit șpagă de la o persoană din conducerea clubului.

În total, Cherecheș a primit 70.000 de lei.

De asemenea, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, Cherecheș a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operațiune care nu s-a mai finalizat.

La data de 14 aprilie 2016, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o oferise anterior clubului.

În același context, la data de 26 aprilie 2016, Cherecheș a fost prins în flagrant delict de procurorii anticorupție când primea suma de 25.000 de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.