Prețurile la energie și gaze, plafonate de la 1 aprilie

FOTO: ds_30/Pixabay.com
FOTO: ds_30/Pixabay.com

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat măsurile pe care Guvernul le va lua cu privire la măsurile de contracarare a efectelor generate de creșterea prețurilor. Printre soluțiile care vor fi adoptate în acest sens se numără și plafonarea prețurilor la gaz și energie. Astfel, prețul la gaz practicat pentru gospodării va fi de 0,31 de lei/kw, iar la energie, pentru un consum de până la 100 de kw pe lună, vom plăti 0,68 de  lei/kw, în timp ce pentru un consum cuprins între 100 și 300 de kw, vom plăti 0,8 de lei/kw.

„La nivel național, Guvernul va adopta, în această săptămână, pachetul de masuri care să reducă presiunea generată de facturile la energie și gaze naturale. Vom interveni în sprijinul economiei românești, printr-un set de soluții care includ plafonări și compensări ale prețurilor la energie si gaze naturale, pentru un an de zile, începând cu 1 aprilie”, a declarat premierul, citat de știri.tvr.ro.

În ceea ce privește marii consumatori, aceștia vor avea pachete dedicate de ajutor de stat, iar companiile românești vor beneficia de un preț fix, la energia electrică, de 1 leu pe kw, tva inclus, și 0,37 lei/kw pentru gaz, tva inclus. Totodată, premierul a anunțat că discuțiile cu Comisia Europeană continuă și anul acesta pentru acordarea de ajutor marilor consumatori, precum combinatele chimice sau cele din industria de prelucrare de materii prime.

„Măsurile pe care le luăm vor proteja populația și economia, prevenind riscurile unei creșteri accentuate a prețurilor și a inflației. Guvernul este alături de  cetățeni și de mediul de afaceri, pentru a proteja locurile de muncă și stabilitatea economică”, a mai explicat premierul.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.