Orban se laudă: ”Am oprit creșterea cazurilor de coronavirus!”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a spune că eforturile autorităților au dus la sistarea creșterii numărului de cazuri de coronavirus în România.

Orban a spus că în ultimele săptămâni a existat riscul unei creșteri în progresie geometrică a infectărilor, elementul salvator fiind apariția noii legi a izolării și carantinării.

”După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, creşterea să nu mai fie creştere liniară, ci să aibă o tendinţă de progresie geometrică, din cauza faptului că, vă reamintesc, noi, o perioadă de trei săptămâni, nu am avut nicio pârghie legală să luăm vreo măsură legată de persoanele care au fost diagnosticate pozitiv şi de persoanele care au intrat în contact cu pozitivii, diagnosticaţii”, a declarat liberalul Orban.

”La ora actuală, avem în tipurile de izolare şi carantinare, avem astăzi aproape 30.000 de români care fie sunt în izolare, fiind infectaţi şi medicul şi-a dat acordul să fie trataţi la domiciliu, fie sunt persoane de contact cu persoane infectate. Gândiţi-vă: dacă nu s-ar fi adoptat legea, aceşti 30.000 de oameni care sunt în izolare sau în carantinare ar fi circulat fără niciun fel de restricţie în societate şi ar fi putut să infecteze pe alţii. Lucrul ăsta s-a întâmplat trei săptămâni”, a completat premierul României.

Orban a spus că azi au fost înregistrate mai puține cazuri decât în urmă cu o săptămână, iar acest lucru indică spre faptul că epidemia este sub control în România.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 45 de decese ale pacienților infectați cu COVID-19, iar numărul total al victimelor a depășit pragul de 2.500.