Orban: Se analizează posibilitatea redeschiderii restaurantelor în interior

ludovic orban
Sursa: Captură video PNL

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, 24 august, că specialiștii analizează posibilitatea redeschiderii restaurantelor în interior.

„Am solicitat Grupului de Suport Tehnico-Științific să analizeze posibilitatea reluării activității în spații închise, în restaurante. Aștept o evaluare și în funcție de această evaluare vom lua o decizie”, a spus el.

Premierul Ludovic Orban a mai declarat că în cursul acestei săptămâni va avea întâlniri cu reprezentanții industriei HoReCa.

Întrebat când anume se vor redeschide restaurantele, Orban a răspuns că așteaptă un punct de vedere al specialiștilor și în funcție de acesta va fi stabilit un calendar.

El a mai spus că nu știe dacă se vor redeschide toate restaurantele odată sau mai întâi cele din hoteluri și din mall-uri.

Totuși, Ludovic Orban a afirmat că decizia va fi luată foarte curând: „În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie. Oricum va trebui să luăm o decizie pentru că se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot să stea pe terase, și odată cu scăderea temperaturii, de exemplu la munte sunt hoteluri unde e foarte greu să servești micul dejun în aer liber. E o temperatură scăzută și va trebui luate toate măsurile pentru a permite, ușor-ușor, în condiții de siguranță, de asigurare a respectării măsurilor de protecție sanitară… Vor trebui luate aceste decizii”.

Declarații de presă susținute de Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban

Declarații de presă susținute de Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 24 august 2020

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.