O familie a stat nouă ani într-un subsol așteptând sfârșitul lumii

FOTO: Captură Youtube/ nu.nl
FOTO: Captură Youtube/ nu.nl

Polițiștii olandezi au reușit să pună capăt calvarului prin care a trecut o familie. În așteptarea „sfârșitului lumii”, capul familiei, un bărbat de 58 de ani, i-a obligat pe toți să trăiască timp de nouă ani într-un subsol.

Bărbatul, împreună cu cei șase copii ai lui, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, trăiau într-o fermă din nordul provinciei Drenthe. Au fost descoperiți după ce copilul cel mai mare a intrat într-un bar din apropierea satului Ruinerworld, a comandat o bere și le-a spus angajaților că are nevoie de ajutor, potrivit BBC News.

Cei care i-au ascultat povestea au declarat că tânărul părea foarte confuz și și-au dat seama că trăiește într-o izolare totală, așteptând sfârșitul lumii.

„A comandat cinci beri și le-a băut pe toate. Am stat de vorbă cu el și mi-a spus că este fugar și are nevoie de ajutor. Am chemat poliția. (…) Avea păr lung, o barbă murdară, purta haine vechi și părea foarte confuz. Ne-a povestit că nu a fost niciodată la școală, iar pe la frizer nu a mai trecut de nouă ani.

A spus că are frați și surori care trăiesc la fermă, că el este cel mai mare și că a fugit pentru că nu mai vrea să trăiască în felul acesta”, a declarat presei proprietarul barului, Chris Westerbeek.

Ferma se afla într-o zonă izolată, la distanță considerabilă de satul Ruinerworld, care are 3.000 de locuitori. Oamenii care au mai trecut pe lângă fermă au spus că au văzut de fiecare dată în zonă doar un bărbat, dar niciodată un copil. De asemenea, poștașul a spus că nu a avut de dus niciun plic la adresa respectivă în ultimii nouă ani.

Bărbatul de 58 de ani a fost arestat, însă refuză să coopereze cu anchetatorii. Oamenii legii au postat un mesaj pe Twitter în care spun că este un caz complicat și sunt îngrijorați în ceea ce privește starea celorlalți membri ai familiei.

De asemenea, nu este clar ce s-a întâmplat cu mama copiilor. Se bănuiește că aceasta a murit și a fost îngropată în apropiere de fermă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.