O elevă și o profesoară s-au îmbrâncit în timpul orei. Cadrul didactic i-a tras scaunul fetei | VIDEO

elevă profesoară mediaș
Foto: Captură YouTube (Ora de Sibiu)

O elevă din clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic „Mediensis” din Mediaș și profesoara de chimie au avut o altercație care a fost filmată de un alt elev.

În imaginile publicate de „Ora de Sibiu” se vede cum, la un moment dat, profesoara Ana Bocioancă, ce este și directoarea colegiului, vine la fată și o apucă de braț, o împinge într-o parte, iar apoi îi trage scaunul.

Se pare că femeia îi ceruse elevei să iasă din clasă, însă tânăra a refuzat. Apoi, fata a împins-o și ea pe profesoară.

„Nu vreau, nu vreau? Da’ eu am început?”, spune eleva la un moment dat. „Da, vreau să stau aici ca să îți fac ție nervi”, se mai aude pe filmare.

Ana Bocioancă a declarat pentru „Ora de Sibiu” că incidentul este unul „regretabil”.

Ea susține că i-a luat scaunul deoarece fata îl trântea. Profesoara a mai spus că nu a agresat-o pe elevă: „Încă de la începutul orei, eleva care apare în filmare stătea în spate, râdea, făcea gălăgie și deranja ora. I-am cerut să vină în față, în prima bancă, însă în continuare a vociferat, vorbind urât. Într-un final, fiindcă am insistat, a venit în față. Și-a pus lucrurile pe bancă, a trântit scaunul, apoi s-a așezat. Am rugat-o să nu mai facă asta, dar a continuat cu același gest. I-am spus „dacă te deranjează scaunul, ridică-te în picioare și lasă-l deoparte”. În acel moment a început să îmi vorbească la per tu, continuând să îl trântească. M-am apropiat de ea și i-am tras scaunul într-o parte, spunându-i că, dacă o deranjează, atunci să stea în picioare. S-a enervat și a început să țipe, să dea din mâini. (…) Eu nu am agresat-o pe această fetiță și nici eu nu am fost agresată de ea.”

Potrivit legislației în vigoare, profesorii nu au voie să îi dea pe elevi afară de la oră.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a anunțat că va face o anchetă la Colegiul Tehnic „Mediensis” din Mediaş.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.