Noul ministru de Interne: ”Niciun român să nu mai fie bătut de un jandarm, dacă respectă legea”

Nicolae Moga. Foto: Captură YouTube

Nicolae Moga, noul ministru de Interne, a făcut câteva declarații cel puțin bizare la preluarea mandatului.

Moga, PSD-ist cu vechime, a comentat și episodul 10 august, când zeci de mii de protestatari pașnici au fost împrăștiați cu gaze lacrimogene din Piața Victoriei.

”A fost un eveniment nefericit, cu mai multe elemente. Ca ministru de Interne, eu cer ca niciun cetățean român să nu mai fie bătut de un jandarm, dacă respectă legea. De asemenea, doresc ca niciun jandarm să fie umilit sau bătut de protestatari”, a declarat Moga, într-o primă conferință de presă.

Succesorul nepopularei Carmen Dan a mai spus că în România ”există democrație și libertatea de exprimare, dar atenție, trebuie să înțelegem ce sistem să aplicăm la nivelul ordinii publice”, înainte de a se aventura în comparații cu statele mult mai dezvoltate din Vestul Europei.

”Ne place cum este în UE, în Germania, Franța sau SUA, atunci stăm de vorbă și o să facem așa cum este acolo. Deocamdată avem o lege și niște regulamente care trebuie respectate cu strictețe”, a mai declarat Moga, care a acceptat cu inima strânsă poziția în Guvernul Dăncilă.

”Am acceptat cu greu funcția. Știam că nu e de joacă aici, nu sunt un copil fără minte ca să-mi asum o răspundere așa de mare fără să știu despre ce este vorba. O să fac în așa fel încât să rezolv cât mai multe probleme”, a mai afirmat noul ministru.

”În primul rând, prioritatea zero este siguranțea cetățeanului. Am stabilit modalitatea de lucru instalând respectul reciproc: dumnealor mă respectă pe mine, eu îi respect pe ei. De asemenea, am stabilit lucruri care mă deranjează și pe care nu le accept. Vorbesc despre adevăr și de minciună. La noi, aici, trebuie să se instaleze purul adevăr, pentru că numai așa putem să luăm măsuri în cunoștință de cauză”, a completat Nicolae Moga.